Vježbama stijenskog spašavanja završen ovogodišnji Tečaj ljetnih tehnika spašavanja

Vježba stijenskog spašavanja u Bučićima, foto GSSuBiH

Vježbama stijenskog spašavanja na poligonu Bučići kod Mostara i ferati kod Blagaja završen je ovogodišnji Tečaj ljetnih tehnika spašavanja Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini (GSSuBiH).

Desetodnevni tečaj ljetnih tehnika spašavanja dio je obuke gorskih spašavatelja u kategoriji kopnenog spašavanja. Ove se godine održavao kroz dva dijela, prvi na planini Vlašić i drugi u okolici Mostara.

foto: GSSuBiH

Prema planu i programu obuke GSSuBiH temeljenom na preporukama i standardima Međunarodne komisije za gorsko spašavanje (ICAR) tečaj je proveo instruktorski tim sastavljen od 14 instruktora i instruktorskih kandidata GSSuBiH i instruktora Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Od dvadeset kandidata za buduće gorske spašavatelje iz 9 stanica gorske službe spašavanja iz Bosne i Hercegovine, tečaj je uspješno završilo njih 15.

Domaćin završnog dijela tečaja bila je Hercegovačka gorska služba spašavanja Mostar.

Savez gorskih službi spašavanja posebno se zahvaljuje Planinarskom društvu Paklarske stijene iz Travnika na nesebičnoj potpori u organizaciji tečaja i smještaju polaznika i instruktora u Planinarskom domu Erik Brandis na Paklarskim Stijenama.

Comments are closed.