Jutros je umro Mustafa Duratbegović,prvi instruktor GSSuBiH

Nakon duge borbe sa teškom bolesti,jutros je preminuo naš dragi prijatelj,kolega spašavatelj, prvi instruktor GSSuBiH,Mustafa Duratbegović,član HGSS Mostar od osnivanja.

Mustafa je rođen 11.05.1959.god.,dugogodišnji planinar,visokogorac,speleolog,gorski spašavatelj i instruktor GSS-a.

Pamtiće ga  mnoge generacije spašavatelja koje je obučavao držeći tečajeve GSS-a po cijeloj BiH.

Pouzdan prijatelj i suradnik,potpuno posvećen Gorskoj Službi Spašavanja za koju je živio i davao sve od sebe da mladim spašavateljima prenese svoje veliko znanje i spasilačko iskustvo Mustafa je , sve dok mu je bolest to dozvolila odgovarao na sve obaveze prema GSS-u.

Uvijek ćemo se rado sjećati ovog velikana BiH spašavanja koji je svojim primjerom pokazao kako se žrtvuje za ljude koji trebaju našu pomoć,dok na žalost za njega nije bilo pomoći.Teška je bolest uzela od nas i od njegove obitelji čovjeka velikog srca,velikana Gorskog Spašavanja,našeg dragog  prijatelja Mustafu.

Dragi naš Mustafa,tvoja Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja Mostar i GSSuBiH čiji si bio prvi instruktor,nikada te neće zaboraviti i hvala ti za sve tvoje napore ,trud i vrijeme i znanje koje si utkao u sve ovo što smo skupa radili i za što smo se borili,a to je da pomažemo ljudima u nevolji.

Pamtiće te generacije koje si obučavao ovih zadnjih 12 godina , P1090292svi oni kojima si usadio ljubav prema GSS-u i ljubav prema svakom čovjeku.Tvoja humanost i nesebičnost još će dugo biti uzor mladim spašavateljima i neiscrpan izvor snage svima nama koji smo te voljeli i stobom djelili gorsko spašavanje.

Na čast su nam i ponos svi zajednički trenutci u planinama i spašavanjima,hvala ti za sve što si za nas činio,a činio si zaista mnogo.

Iza tebe ostaje tvoje veliko djelo koje će nam svima biti svjetionik na našem putu.

Tvoji prijatelji

Comments are closed.