Tečaj ljetnih tehnika spašavanja nastavljen na nekoliko lokacija u okolici Mostara

Od četvrtka do nedjelje u okolici Mostara nastavljen je Tečaj ljetnih tehnika spašavanja Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini (GSSuBiH). Ovaj tečaj dio je specijalističke obuke kopnenog spašavanja, jedne od pet kategorija spašavanja koje provodi GSSuBiH. Provodi se kroz tri dijela u trajanju od po četiri dana na nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini. Kroz četiri dana provedena u Mostaru i okolici polaznici su učili i uvježbavali tehnike spašavanja u stijenama u ljetnim uvjetima.

Domaćin drugoga dijela tečaja bila je Hercegovačka gorska služba spašavanja Mostar, a obuka se kroz četiri dana odvijala na poligonu u Bučićima, penjalištu u Blagaju i sjedištu HGSS Mostar u Mostaru.

Savez gorskih službi spašavanja posebno se zahvaljuje Omladinskom klubu Novi Val i Eko centru Blagaj na gostoprimstvu i suradnji. Organiziranje ovakvih vrsta obuke u suradnji s udrugama i organizatorima avanturističkog turizma izravno povećava stupanj sigurnosti destinacija avanturističkog turizma u našoj zemlji, a gorskim službama spašavanja proširuje mogućnosti uvježbavanja spašavanja u stvarnim uvjetima.

Na ovom tečaju ljetnih tehnika spašavanja sudjeluje 16 polaznika iz cijele Bosne i Hercegovine, a podučava ih 12 instruktora iz BiH i Hrvatske.

http://www.novival.info/portfolio_page/penjaliste-blagaj/

Comments are closed.