spašen Španjolac sa brda Križevac

hdrhdr hdrŠpanjolski državljanin Felix Gonzales Gomez Connejo ( 1963), sa Tenerifa, uspješno je evakuiran sa brda Križevac nakon pružanja prve pomoći,imobilizacije,usljedio je transport do podnožja brda i prijevoz do Doma zdravlja Čitluk gdje je medicinski zbrinut.Radi se o povredi koljena.

10 članova HGSS Čitluk sa pročelnikom stanice Žarkom Peharom koji je vodio akciju spašavanja je sudjelovalo u ovoj interveciji koja je završila u 15.30h.

U terenu su dva tima HGSS Čitluk koji pokušavaju locirati drugog povrijeđenog za kojeg imamo šturu informaciju da se radi o Talijanskom državljaninu.

Spasilačke službe iz Jablanice,Širokog Brijega,Mostara i Posušja su u pripravnosti da priskoče u pomoć kolegama u Međugorju.

…Spašavatelji koji su obišli sve staze na brdu Križevac nisu pronašli nikoga više gore i sumnjamo da je dojava o drugom povrijeđenom bila pogrešna i da se odnosila na Španjolca koji je upravo spašen.Kako je informacija dolazila od više grupa koje su danas pohodile brdo Križevac,moguće je da je došlo do krivog prenosa informacije i da se radilo o istoj osobi,a HGSS Čitluk je ,kako je hitno odgovorio na poziv i krenuo na teren ne imajući mogućnost i vrijeme za provjeru informacije.To se već događalo i događa se često,pogotovu u potragama gdje nam sa terena stižu informacije koje se nakon provjere pokažu nepouzdane.

Comments are closed.