Radnim sastankom s predstavnicima Gorske službe spašavanja Češke Republike počelo finale velikog dvogodišnjeg projekta

U četvrtak 26.5. u sjedištu Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini održan je radni sastanak predstavnika Horske službe Češke Republike i Saveza gorskih službi spašavanja o nastavku aktivnosti na provedbi projekta Jačanja kapaciteta i razvoja gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini te budućim koracima u suradnji.

Prvi je to od događaja koji će se narednih dana održati kroz projekt Jačanja kapaciteta i razvoja gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini koji financira Češka razvojana agencija, a provode Horska služba Češke Republike, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini.

Svojevrsno finale ovog dvogodišnjeg projekta bit će niz događaja organiziranih u sklopu Ljubuškog Outdoor Festivala kroz primopredaju vrijedne opreme za spašavanje donirane gorskim službama spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine, sastanke s predstavnicima gorskih službi spašavanja i planinarskih društava i saveza, tribine o sigurnom kretanju po nepristupačnim podrčjima, te predstavljanje gorskih službi spašavanja i zajedničkog projekta na izložbenom prostoru Ljubuški Outdoor Festivala na Kravicama.

Comments are closed.