Pronađeno tijelo žene kod Prijedora – Priopćenje za javnost

arhivska fotografija

Povodom informacije o pronalasku tijela za koje se sumnja kako se radi o nestaloj K.P. iz Ravske kod Prijedora te neprovjerenih i štetnih informacija objavljenih u medijima, obavještavamo javnost o slijedećem:

Savez gorskih službi spašavanja u BiH ponudio je u četvrtak 29.11.2108.g. pomoć u potrazi za K.P. nestalom u selu Ravska kod Prijedora. Tijekom petka 30.11.2018.g. i konzultacija s obitelji nestale, MUP-om i Civilnom zaštitom iz Prijedora organiziran je dolazak potražnih timova GSSuBiH i njihovo ukljičivanje u potragu. Za ovu akciju potrage i spašavanja bili su spremni obučeni spašavatelji iz Livna, Sarajeva, Žepča, Srebrenika, Mostara, Čitluka, Čapljine i Ljubuškog uključujući obučene potražne timove sa psima, potražne timove sa dronovima i voditelje potrage. Nažalost, u ranim poslijepodnevnim satima istoga dana, u trenutku polaska naših timova prema Prijedoru, obavješteni smo kako nadležni organi iz Prijedora nisu dobili odobrenje za naše uključivanje u potragu.

Naš izostanak nije prouzročen našom voljom nego isključivo nedostatkom odobrenja za naše angažiranje u potrazi.

Ovim putem obavještavamo javnost kako je Savez gorskih službi spašavanja u BiH uvijek spreman pomoći u akcijama potrage i spašavanja na nepristupačnim područjima bilo kada i bilo gdje, na poziv rodbine ili nadležnih organa i uz njihovo odobrenje.

GSSuBiH

Comments are closed.