Potraga za Rosandom Vuković kod Tjentišta

Nestala Rosanda je zadnji put viđena na 850m. n/v ,na  prevoju Prijeđel,između Foče i Tjentišta,u neposrednoj blizini mjesta Igoče gdje je nekada živjela sa svojom obitelji.

U obližnim selima Rosanda ima i rodbinu i prijatelje, te se predpostavlja da bi cilj njenog odlaska iz stana u Miljevini, bio posjet rodbini i kraju gdje je nekada živjela.

To su i glavni razlozi zbog kojih je potraga usmjerena na ovaj brdski predio koji se strmo spušta prema rijekama Sutjesci i Drini.

Već dva dana pripadnici spasilačkih službi GSSuBiH tragaju po zonama brda Đurđevica ( 1062 m.) koje dominira krajolikom.Šumom obrasli proplanci,strme padine koje se obrušavaju prema koritima rijeka i sumnja na minski opasne zone, glavni su problemi u pregledavanju terena koji obiluje napuštenim i polusrušenim stambenim objektima koje je ratna pustoš ostavila iza sebe.Pretraživanje terena se vrši sustavno, po zonama,sa nadom da ćemo nestalu Rosandu ipak pronaći,mada je teško vjerovati da je mogla preživjeti ovih 14 dana od nestanka nakon kojeg je ovdje bilo i 40cm sniježnog pokrivača.

Danas je spašavatelje pratila i kiša dok su pretraživali teren, dva potažna tima sa psima su radili potragu u gusto obraslim i neprohodnim točilima kojima obiluje ovaj kraj,dok su pješaci-tragači pregledali napuštene objekte po zonama.

GSS Jablanica,Klub Spasavalaca 2000 Sarajevo,ISS Mostar,HGSS Mostar,i domaćini-GSS Foča na čelu sa Nenadom Ikonićem koji vodi ovu akciju traženja,tragali su ova dva dana i planiraju još i sutra nastaviti potagu.Ujutro na terenu očekujemo nove spasilačke timove koji će osvježiti i zamjeniti one umorne.

IMG_1956 (Small) IMG_1934 (Small) DSC_0459 (Small) DSC_0463 (Small) DSC_0466 (Small) DSC_0468 (Small) P1100273 (Medium) P1100286 (Medium)

Comments are closed.