Obuka za search manager-e

U prostorijama HGSS Mostar, u organizaciji GSSuBiH i uz tehničku potporu Hrvatskog GSS-a,krenula je obuka za vodje potraga.

Spašavatelji iz Jablanice,Čitluka,Gruda,Širokog Brijega,Sarajeva,Srebrenika i dvije službe iz Mostara obučavaju se metodama kako voditi potrage za nestalim i izgubljenim osobama po modelima i doktrinama najnovijih tehnoloških dostignuća.

Lociranje mobitela,ponašanje izgubljenih osoba po kategorijama,taktike traženja,korištenje resursa,prikupljanje podataka,analiza i planiranje,skupljanje tragova i informacija vezanih za potragu,analiza teorije potrage,korištenje statistike,izračuni vjerojatnosti područja traženja,potrage na vodama …,neke su od tema koje se izučavaju i vježbaju na ovoj obuci.

Sve veći broj slučajeva gubljenja i nestanaka osoba doveo nas je u potrebu da podižemo razinu kvalitete pristupa ovom problemu.imageimage

Znanja i vještine u kvalitetnom vodjenju potražnih akcija u mnogome će podići kvalitetu i efikasnost traganja za nestalim i izgubljenim osobama na našim prostorima.

Comments are closed.