Nastavljena potraga na Biokovu

Od subote 05.08.2017.g. traje potraga za nestalim Igorom Davidovićem ( 29 ) iz Tuzle čiji je nestanak prijavila grupa prijatelja sa kojima je došao u mjesto Podaca na odmor.

Danas, 4.dan potrage nemamo pouzdan trag od nestalog, nakon što je preko 120 spašavatelja do sada bilo uključeno u traganje, 6 potražnih timova sa psima, 4 drona, helikopter HRZ u dva navrata.

Timovi GSSuBiH: GSS Široki Brijeg, GSS Grude, GSS Posušje, HGSS Čitluk, HGSS Mostar, GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Srebrenik su ovih dana pretraživali obronke Biokova u nadi da ćemo pronaći nestalog Igora.

Jutros ( 09.08.) su na terenu potrage bila tri potražna tima sa psima i spašavatelji koji su pretraživali područje iznad mjesta Staševica iznad Baćinskih jezera.

Gusto raslinje, kameniti teren, neprohodno područje i velike vrućine otežavaju rad spašavateljima koji čine izvanredne napore da pronađu nestalog. Analizama zračenja mobitelskih baznih stanica, dolazimo do zaključka da je moguće da je nestali još uvijek u pokretu i da možda i izbjegava tragače.

Potraga sa nastavlja poslije podne, timovi GSSuBiH upravo kreću prema bazi potrage.

Comments are closed.