GSSuBiH u suradnji sa policijom spriječio nestanak djevojčice u Jablanici

Jutros se dogodio pozitivan rasplet situacije koja je mogla biti neugodna. Usplahirena djevojčica S.M. ( 12g.) iz Jablanice ušla je u jutarnji autobus koji je išao prema Sarajevu, u kojem se nalazio i pripadnik GSS Srebrenik Enes Bešić. Zajedno sa kondukterom autobusa su poduzeli mjere opreza prema djevojčici koja se ponašala čudno i nije znala reći gdje se zaputila.

Pozvali su načelnika GSS Jablanica Sabahudina Spahovića koji je odmah reagirao pozvavši policijsku upravu u Konjicu. Policajci su u Konjicu preuzeli djevojčicu za koju se ispostavilo da je bila u namjeri da “pobjegne” od kuće, te je vratili roditeljima u Jablanicu.

Preventivno djelovanje GSS-a je jedna od primarnih zadaća koju svaki spašavatelj, u svakoj prilici primjenjuje, bilo da se radi o neurbanom ili, kako je ovaj put to bilo-u urbanom području. Spriječiti nezgodu ili nesreću do koje bi očigledno došlo je zadatak svakog spašavatelja i ovaj put se pokazalo ispravnim razmišljanjem. Suradnja GSSuBiH sa policijom je kao i do sada bila na nivou. Pravovremena intervencija policajaca PU Konjic je spriječila moguće velike probleme po djevojčicu, koji su se mogli dogoditi usljed njenog nestanka koji je na sreću na vrijeme spriječen.

Comments are closed.