GSSuBiH pozvan u potragu za nestalom Feridom Dizdar

mjesto pronalska tragova

Jučer, 16.01.2017.god. na poziv rodbine nestale i na službeni zahtjev PU Čapljina, GSSuBiH se uključuje u potragu za nestalom Feridom Dizdar iz Počitelja koje nema već 7 dana.

Dosadašnja potraga koju su radili pripadnici policije i vatrogasci PVP Čapljina te mještani i rodbina nestale, nije urodila plodom.

Svi dosadašnji tragovi upućuju da se nestanak dogodio u rijeci Neretvi i dosadašnja tražejna su i bila usmjerena prema vodi.Vatrogasci su sa čamca pretraživali priobalje a policajci sa kopna.

današnja kopnena potraga

Ferida Dizdar ( 1945 )

GSSuBiH planira napraviti opsežniju potragu prekosutra, 19.01.2017.

Danas smo se upoznali sa okolnostima nestanka i situacijom na terenu i već je poduzeta jedna manja potraga u brdskom dijelu Počitelja gdje su pređene pješačke staze koje vode prema haremu na visoravni Gradine.

U četvrtak je plan da se pretražuje na vodi, uz vodu, kopneni dio počiteljskog polja, a kolege iz HGSS Hr. će pretraživati na vodi i uz vodu od hrvatske granice prema ušću Neretve sa čamcima dronom i kopnenom potragom.

Spasilačke službe GSSuBiH kreću u potragu u 14h. HGSS Čitluk će sa dronom pretraživati rukavce Neretve, vtrogasci PVP Čapljina sa čamcem i kopneni dio će pokrivati spašavatelji, policija i vatrogasci, kao i rodbina nestale.

 

Comments are closed.