GSSuBiH osigurava Mladifest u Međugorju

Mario Matijić  koordinator za sigurnost, današnjih aktivnosti spasilačkih službi koje osiguravaju manifestaciju Mladifest u Međugorju referira:

Kako je već i tradicija i ove godine sa početkom 01.08.2018 je počeo Mladifest u Međugorju. Veliki broj hodočasnika sa svih strana svijeta zahtjeva povećanu pažnju svih interventih službi pa tako i naše. Ove godine smo se organizirali u dnevne dežure kako bismo bili spremni intervenirati što brže i efikasnije. Treći dan je iza nas i do sada smo imali nekoliko manjih intervencija koje smo obavili bez većih poteškoća. U ispomoći su nam svaki dan i ostale članice saveza GSSuBiH (Ljubuški, Mostar, Grude, Čapljina) i kolege iz Hrvatske Gorske službe spašavanja stanica Dubrovnik. Noć sa nedjelje na ponedjeljak je planirana cijelonoćna dežura na brdu Križevac i sa time završava Mladifest 2018.

Funkciju glavnog koordinatora spasilačkih aktivnosti na festivalu pročelnik HGSS Čitluk, domaćin događaja – Žarko Pehar, povjerio je mladom spašavatelju Nikoli Pekiću.

Comments are closed.