Eksperti gorskih službi spašavanja procjenjuju sigurnost planinarskih staza

U sklopu projekta Jačanje kapaciteta i razvoj gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini koji uz potporu Češke razvojne agencije kao glavni partneri provode Gorska služba spašavanja Češke Republike (Horska služba ČR), Savez gorskih službi spašavanja u BiH (GSSuBiH) i Ministarstvo sigurnosti BiH, eksperti gorskih službi spašavanja u suradnji s Via Dinaricom i planinarskim društvima i savezima obišli su planinarse staze Via Dinarica kako bi procjenili sigurnosne rizike za njene posjetitelje.

Procjena koju rade eksperti gorskih službi spašavanja poslužit će razvoju preventivnih mjera za sigurnost posjetitelja planina kroz obilježavanje opasnih mjesta i upozoravanje na potencijalne i trenutne opasnosti te naglasiti različite sigurnosne rizike u ljetnim i zimskim uvjetima kretanja planinskim stazama. Eksperti gorskih službi spašavanja predložit će i druga poboljšanja na ovoj stazi.

GSSuBiH posebno se zahvaljuje HPD Pločno iz Posušja, PSD Lelija iz Kalinovika, PD Plasa, PSD Vilinac, i PD Prenj-Glogošnica 1979 iz Jablanice, HPD Prenj 1933 iz Mostara te GSS Konjic i GSS Foča na pomoći pri realizaciji ove projektne aktivnosti.

Comments are closed.