Dvadesetog dana potrage pronađeno drugo tijelo u rijeci Bosni

U mjestu Želeća kod Žepča, tim AFAD-a jutros je pronašao tijelo za koje se sumnja kako se o radi o drugom od dvojice radnika turske kompanije Cengiz Insaat koji su u rijeku Bosnu kod Begovog hana upali u ponedjeljak 8.11.

Jutros su na terenu su bili pripadnici AFAD-a, radnici Cengiz Insaata, MUP-a ZDK, GSS timovi iz Žepča i Zavidovića.

Nakon nesreće, u kojoj su radnici upali u rijeku Bosnu, pokrenuta je opsežna potraga za njima. Tri dana kasnije, 11.11. kod mjesta Donja Golubinja pronađeno je tijelo jednoga od njih.

U iscrpljujućoj i teškoj potražnoj akciji su do sada sudjelovali timovi za potragu i spašavanje na vodi gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine (GSS Žepče, GSS Srebrenik, ISS Živinice, HGSS Čapljina, GSS Ilidža, GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Zavidovići, GSS Zenica, GSS Sarajevo, GSS Tuzla, GSS Jajce, Spasilačka služba Wolf iz Foče, ISS Zenica, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Civilne zaštite Brčko Distrikta, Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, Specijalna policijska jedinica ZDŽ, Eko ronilačka grupa Lukavac, pripadnici AFAD-a (Ured za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Republike Turske) te radnici Cengiza.

Comments are closed.