Daleko od fotoaparata i medija: Oni su pazili i spašavali sudionike Marša mira prema Srebrenici

Pripadnici gorskih službi spašavanja, osiguravali su i ove godine Marš mira prema Potočarima. Rutu od Nezuka do Potočara i rutu od Žepe do Potočara.

Nakon što su pripremili rute kretanja i osigurali opasna i kritična mjesta (izrada mobilne aplikacije za orijentaciju i informiranje sudionika marša, postavljanje gelendera, uklanjanje drveća, osiguranja skliskih dionica) gorski spašavatelji pratili su sudionike marša i tijekom cijelog njihovog putovanja. Bili su angažirani 24 sata dnevno bez obzira na vremenske uvjete koji nisu bili sjajni.

Uz nekoliko desetka sitnih intervencija i pomoći lakše ozlijeđenim sobama imali su i dvije ozbiljnije intervencije. Prvoga dana marša pružili su pomoć i po nepristupačnom terenu evakuirali engleskog državljanina do najbližeg vozila hitne pomoći. Imali su intervenciju i na Udruču gdje su, također, spasili i evakuirali jednu bh državljanku.

Sa sobom su cijelo vrijeme nosili opremu za spašavanje (foto: GSS Srebrenik)

U osiguranju Marša mira prema Srebrenici, ove godine sudjelovali su pripadnici gorskih službi spašavanja iz Srebrenika, HBŽ, Novog grada Sarajevo i Ilidže.

Zbrinjavanje lakših ozljeda (foto: GSS Novi grad)

(GSSuBIH)

Comments are closed.