vježba spašavanja na zgradi kliničkog centra u Sarajevu

Danas,11.12.2014.god.izvedena je kombinirana pokazna vježba spašavanja u urbanim uvjetima na zgradi Univerzitetskog Kliničkog Centra Sarajevo,na Koševu,gdje su pred brojnim auditorijem spasilački timovi Vatrogasaca,GSSUBiH-Klub Spasavalaca 2000- Sarajevo , Hitne pomoći i domaćini -Služba sigurnosti kliničkog centra,demonstrirali složene tehnike spašavanja povrijeđenih sa visokih zgrada. IMG_0759 (Large)

Vježbi je prethodila 6-dnevna obuka u spašavanju koju su članovi Kluba spasavalaca 2000 priredili za djelatnike sigurnosne službe Kliničkog centra,tako da je sama vježba bila svojevrstan završni ispit nakon kojeg su im dodjeljeni cerifikati o osposobljenosti a koje im je uručio generalni direktor kliničkog centra Prof.Dr. Damir Aganović i Prof.Ismet Grbo.

Gorski spašavatelji su na neki način produžena ruka zdravstva,te je posve prirodna suradnja spašavatelja,vatrogasaca i djelatnika hitne pomoći.

Današnja vježba koja je demonstrirala scenarij požara u zgradi Klinike iz koje su spašavatelji evakuirali ugrožene pacijente.Samim osposobljavanjem djelatnika sigurnosne službe Kliničkog centra značajno podignuta razina sigurnosti u ovom kolektivu. IMG_0783 (Large)

Comments are closed.