Uspješno završena SAR obuka za GSS Zenica

Završnom vježbom na prostorima Smetova okončana je obuka u traganju i spašavanju koju je instruktorski tim GSSuBiH održao za GSS Zenica.

Na terenu su se uvježbavale taktike traganje, određivao razmak između tragača AMDR metodom, vježbao se rad sa busolama i GPS uređajima, po lijepom i sunčanom vremenu i prelijepom ambijentu izletišta na Smetovima.

Plan i program obuke je u potpunosti ispunjen te se na kraju pristupilo analizi na kojoj zajednička konstatacija bila da je tečaj bio uspješan. Ekipa mladih ljudi, pripadnika GSS Zenica zajedno sa nekolicinom planinara i vodiča, pokazali su punu ozbiljnost i zainteresiranost za teme koje su se obradile na obuci te su savladali uspješno sve postavljene zadatke i potvrdili svoju posvećenost učenju i usavršavanju svojih znanja iz gorskog spašavanja. Iz cjelokupne atmosfere koja vlada u spasilačkom timu GSS Zenica nedvojbeno se osjeti jasna pozitivna opredjeljenost razvojnim ciljevima i odlično vođenje od strane nadležnih ljudi, tako da je instruktorskom timu GSSuBiH bilo vrlo ugodno raditi u njihovom ambijentu te smo svi skupa sa lakoćom prošli sve teme obuke koje znaju biti dugotrajne i naporne. Po završetku aktivnosti domaćini su priredili veselo druženje uz roštilj i zabavu na lokaciji planinske baze GSS Zenica na Smetovima.

Naredna SAR obuka je planirana u Jablanici u još neutvrđenom terminu.

cof

cof

Comments are closed.