U Mostaru nestao i pronađen muškarac

Pripadnici Interventne spasilačke službe ( ISS ) Mostar primili su poziv za pomoć od rodbine nestalog I.S. ( 1962.g.), oko 16h. da se nestali javio porukom sa obale rijeke Neretve i od tada mu se gubi svaki trag.

Obaviještena je policija i spašavatelji su krenuli u brzu potragu obalom Neretve od mijesta na kojem se smatra da  se nestali javio.

Nisu pronađeni nikakvi tragovi do padanja mraka, te će se potraga nastaviti ujutro.

….oko 18.30h. stižu dobre vijesti da nestali ipak nije završio u nabujaloj Neretvi, pronađen je živ i zdrav, javio se sam rodbini, te je sve završeno na najbolji način. Radi ovakvih opravdanih razloga i postoji pravilo da policija ne poduzima ništa u prvih 24h. jer postoji znatan broj tzv. “lažno izgubljenih” koji se pojave nakon nekog vremena.

GSSuBiH inače odgovara promptno na ovakve pozive jer je bilo indikativno da je nestali poslao zabrinjavajuću poruku rodbini sa obale rijeke. Brzi odzivi spašavatelja često urode plodom i upravo imamo dosta spašenih života u prvih par sati nakon nestanka koji su ključni za preživljavanje nestalih, naročito kad se radi o starijim osobama, posebno djeci, a u ove zimske dane vanjske temperature ne idu na ruku nestalima i vrijeme preživljavanja se drastično smanjuje, tako j da je od presudne važnosti hitna reakcija spašavatelja.

U ovom su slučaju spašavatelji ISS Mostar predvođeni Goranom Mitrićem koji je vodio večerašnju potragu ostavili svoje obiteljske obaveze i blagdansku atmosferu Božića da bi tragali za lažno izgubljenom osobom koja je “samo” htjela da napravi predstavu i zabrine svoje ukućane. Nije ga previše brinulo što se cijela spasilačka ekipa pokrenula da ga traži.

Comments are closed.