Sanela Vojinović iz Banja Luke pronađena živa i zdrava

Nakon što je pretekla svoju grupu pri penjanju na Brdo Ukazanja u Međugorju Sanela je, očigledno fizički spremna išla naprijed i prošla skretanje koje bi je odvelo do kipa Gospe gdje se uputila, ali je staza odvela visoko na brdo Gradina. Ubrzo nestaje staze, počinje lutanje a i nestaje baterije u mobilnom telefonu.

Kako saznajemo iz razgovora sa Sanelom nakon njenog pronalaska, malo izgrebana i dehidrirana, izgubila je džemper koji je potrgan sa nje krećući se kroz gusto raslinje, ona kaže da je sačuvala prisebnost i da osim nedostatka vode i dezorjentacije nije imala većih problema. Zanoćila je u gustišu, malo su je plašili čudni zvukovi šume, lajanje pasa ali, kako kaže bila je uvjerena da je traži GSS i da će je pronaći. I tako bi i bilo danas da je potraga nastavljena jer je bio plan  spašavatelja upravo pretraživanje gornjih zona brda Gradina nakon noćašnjeg traganja u donjim i srednjim predjelima. Sanela je u mladosti pješačila po Durmitoru i to je bilo presudno u njenom preživljavanju u hercegovačkom kršu, jutros je rano krenula u traženje staze i na kraju uspjela te se spustila niz brdo sama i nepovrijeđena.

Spasilački timovi GSSuBiH koji su noćas do 04h. tragali za Sanelom, jutros su sretno opozvani. U potragu su bile uključene i policijske službe Čitluka i Banja Luke, te pripadnici GSS Banja Luka koji su pokušavali da dođu do Sanelinog telefonskog broja i do niza  informacija korisnih za traganje.

Sanela i njen vođa grupe su se zahvalili pripadnicima GSSuBiH na uloženom naporu te smo zajedno bili sretni što se ova epizoda završila uspješno i bez posljedica.

Comments are closed.