Potražni timovi GSSuBiH na treningu u Hr

 

U danima vikedna,od 26. do 28.listopada 2018 , se u organizaciji Komisije za potrage i lavine Hrvatske gorske službe spašavanja održao redovni mjesečni trening potražnih timova HGSS Hr na kojem su sudjelovali i naši članovi GSSuBiH.

Mjesto održavanja bilo je u Kozicama pokraj Slatine, u organizaciji HGSS stanice Orahovica.

Sami trening se odvijao po grupama koje su radile prema starosnoj dobi psa, a početci oba radna dana su bile zajedničke vježbe poslušnosti. Nakon toga se pristupalo po radu sa grupama.

Sa svakim potražnim timom su se radile detaljne analize, kako pasa tako i njihovih vodiča. Pod vodstvom instruktora HGSS-a mladi potražni timovi GSSuBiH su dobili riječi pohvale za dosadašnji rad te smjernice za daljnji napredak koji će se prezentirati već na slijedećem komisijskom treningu koji je u planu krajem mjeseca studenog u organizaciji HGSS stanice Split.

Budući da je tijekom vikenda održano i polaganje licenci potražnih timova Hrvatske gorske službe spašavanja , naši članovi imali su priliku vidjeti i raditi sa starijim i iskusnijim kolegama te su kroz druženje i rad došli do novih saznanja koja će im svakako u budućnosti dobro doći.

Ovaj trening je još jednom pokazao dobru suradnju između saveza GSS HR i GSSuBiH, te se nadamo da ćemo i u budućnosti skupa raditi na daljnjem jačanju istih.

Smještaj i hrana su bili osigurani u objektu Hrvatskih šuma-Fazanerija Kozice.

 

Comments are closed.