Održano prvo licenciranje potražnih timova sa psima

Tri potražna tima sa psima Saveza gorskih službi spašavanja u BiH uspješno su završili program licenciranja GSSuBiH.

Potražni psi iznimno su vrijedan resurs u akcijama potrage i spašavanja. Savez gorskih službi spašavanja ulaže velike napore u osposobljavanje potražnih timova sa psima prema planovima i programima obuke prema međunarodnim standardima i kroz suradnju s drugim gorskim službama spašavanja. Višegodišnji sustav edukacije potražnih timova podrazumijeva i postupak licenciranja potražnih timova sa psima.

U parku prirode Blidinje ovoga vikenda održano je prvo licenciranje potražnih timova sa psima Saveza gorskih službi spašavanja u BiH. Tri potražna tima sa psima uspješno su završila postupak licenciranja Danijel Prga i pas Uma (HGSS Čitluk), Mateo Dadić i pas Floky (HGSS Čapljina) i Dario Stipić i pas Kiki (GSS Grude). Licenciranje su pratili i potražni timovi sa psima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Nakon licenciranja održan je i Savezni trening potražnih timova sa psima Saveza gorskih službi u BiH kojem su se pridružile i kolege iz GSS Federacije BiH, GSS RS i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Savez gorskih službi spašavanja u BiH zahvaljuje se HPD Pločno na domaćinstvu u Planinarskom domu Masna Luka u Parku prirode Blidinje.

Comments are closed.