Održana reizborna Skupština GSSuBiH

Sinoć je na Ilidzi održana 5. po redu, reizborna sjednica Skupštine Saveza GSSuBiH.

Domaćin Skupštine  je bila GSS Ilidža, novoprimljena članica Saveza koji je na ovoj Skupštini potvrdio prijem četiri nove službe i koji sad broji ukupno 20 spasilačkih službi iz cijele BiH.

Na sjednici Skupštine usvajali su se izvješća i donosili planovi za naredni period, a i potvrđen je još jedan mandat novom-starom rukovodstvu Saveza.

Predsjednik Skupštine ostao je Aldin Širić iz  GSS Jablanica, potpredsjednik Adi Duran iz GSS HBŽ . Predsjednik UO i predsjednik Saveza je ostao Zdenko Marić iz HGSS Mostar . Članovi UO su : Esad Humo ISS Mostar , Marino Vidović GSS HBŽ,  Žarko Pehar HGSS Čitluk, Žana Marjanović SD Herceg Mostar , Fahrudin Dobrača GSS Novi Grad Sarajevo, Mario Bonić HGSS Posušje.

Predsjednik Nadzornog odbora je Eduard Bebić, GSS Ljubuški, a članovi su Ana Božić HGSS Mostar i Sabahudin Spahović GSS Jablanica.

Predsjednik Suda časti je Joško Musa GSS Široki Brijeg, članovi su: Salim Bilalović GSS ilidža i Mateo Dadić HGSS Čapljina.

Skupština je ocijenila da je protekla godina bila najuspješnija do sada u radu Saveza.

Nakon završetka sjednice Skupštine priređena je radionica na kojoj su održana predavanja i praktični trening rada u programu NICS za pripadnike GSS Ilidža, GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Srebrenik, Klub Visokogoraca Sarajevo i GSS Prozor. Za novog tajnika Saveza izabran je Dalmir Mišković GSS HBŽ.

 

 

Comments are closed.