obuka za search-manager e

Tečaj za obuku voditelja potraga kreće sa radom u petak – 09.01.2015.god. u organizaciji GSSuBiH i HGSS Mostar kao domaćinima zbivanja.

5 Predavača-instruktora iz GSSuBiH i 2 iz GSS Hr. će kroz dva vikenda obuke prenositi spašavateljima iz BiH znanja i vještine o načinima i doktrinama traženja nestalih osoba.

Suvremena teorija traganja razvijena na znanstvenim metodama-statistici,matematici,digitalnoj kartografiji,modeliranju i na kraju i na intuiciji koja počiva na iskustvu,razvila je svoje metode u zadnjim decenijama postojanja i potvrdila svoju efikasnost u praksi.

Statistike neumoljivo govore da su potrage postale značajno efikasnije od kad se radi po metodama zasnovanim na modernoj teoriji potrage.

Znanost neumoljivo prodire i u spašavanje i tvrdokorni, zaostali stavovi tipa: ” mi već godinama uspješno tragamo i bez znanosti” ili “tu ne postoji pravilo,svaki je slučaj za sebe poseban”, polako ustupaju mjesto naprednim i na znanosti utemeljenim metodama.

Ako se do sada i nismo mogli pohvaliti da smo u nečemu napredni,sada već polako možemo kucati na vrata društva naprednih spasilačkih sredina,moderno spašavanje ulazi u prostore BiH na velika vrata.IMG_0788 (Medium)

Za očekivati je da će nakon ulaganja u ovakva školovanja kadrova GSSuBiH ,naše potrage vremenom postati još uspješnije i efikasnije.

Comments are closed.