obuka u letenju sa zmajem

GSSuBiH je pokrenuo još jednu obuku,treću po redu od svog nedavnog osnutka.

Mladi spašavatelji će pod vodstvom Slovenskog instruktora letenja Ivana Brovca sljedećih 20 dana učiti vještine upravljanja letjelicom – zmaj.

P1040242

Cilj obuke je stvaranje letačkog spasavalačkog tima koji je sposoban osmatrati iz zraka na potragama za izgubljenim i nestalim osobama.

Nakon prošlogodišnjih početnih obuka letenja,ove godine se tim širi,dolaze novi letači-spašavatelji a oni odprije dograđuju svoje vještine.

letenje u Nevesinju

letenje u Nevesinju

Domaćin događanja je HGSS Mostar,a škola je dobila ime po preranom preminulom generalu Slavku Puljiću,veleposlaniku BiH u Sloveniji koji je bio inicijator ove međunarodne suradnje

P1040218 (Custom)Obuka ima međunarodni karakter,obzirom da,pored BiH spašavatelja na obuku stižu i spašavatelji iz Hrvatske i Srbije.

Otvaranje letačke škole predviđeno je za subotu ( 27.09.2014.god ) u 9 sati , uvodnim predavanjima prije prelaska na praktični rad koji će se obavljati na Mostarskom blatu.

Uz navedenu obuku,radi se i obuka letenja na ultra-lakoj letjelici Sky-walker koju je nedavno nabavio HGSS Mostar uz pomoć prijatelja-donatora.

sky-walker HGSS Mostar

sky-walker HGSS Mostar

 

 

 

Kao i prošle godine,tako i ove, sponzorska potpora stiže od :

“Lamina” doo.     i        “Moj taxi”

Comments are closed.