GSS Srebrenik pokrenuo potragu u Gračanici

GSS Srebrenik je danas pokrenuo potragu za Bejhom Johić iz Donje Lohinje kod Gračanice koja je nestala it svoje kuće u noći sa petka na subotu, 09.03.

Spašavatelji su danas pretraživali priobalje nabujale rijeke Spreče i šumski predio za koji postoji sumnja da bi se nestala mogla uputiti.

Vođa potrage, načelnik GSS Srebrenik, Enes Bešić je zabilježio današnje aktivnosti na terenu potrage:

GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA SREBRENIK pokrenula je danas potragu  za nestalom BEJHOM JOHIĆ u nastojanju da se pomogne obitelji u pronalasku nestale.
Sa kolegama iz MUP – a te Civilne Zaštite Gračanica danas smo pretražili veći dio terena gdje smo došli do vrlo važnih informacija vezano za nestanak nestale osobe.

Teren gdje se pretraživao bio je slabo naseljen i teže prohodan, te nam je rijeka Spreča prestavljala velike probleme kod pretraživanja terena obzirom da se izlila van svog korita.
Podaci do kojih smo danas došli dati su u obradu te sutra izlaskom na teren te dodatne informacije koje budu tokom noći obrađene probat ćemo provjetiti na samome ternu .

U jutarnjim satima zavisno od vremenskih prilika plan nam je nastaviti potragu.

…Drugog dana traganja za nestalom Bejhom Johić spašavatelji GSS Srebrenik su pretraživali po stazama, potevima i šumskim dijelovima nedaleko od kuće nestale, kao i po priobalju rijeke Spreče.

… Treći dan potrage, u subotu se nastavila potraga. Traganje otežava nabujala rijeka i loše vrijeme, kiša koja neprestano pada.

Comments are closed.