Gradonačelnik i predsjednik gradskog vijeća podržali organizaciju 17. Godišnjeg sastanka Europske speleospasilačke asocijacije

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić danas su se u Gradskoj vijećnici sastali s predstavnicima Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini (GSSuBiH).

Predsjednik GSSuBiH Bruno Grgić i predsjednik Komisije za speleospašavanja GSSuBiH Mihovil Čuljak upoznali su gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća s aktivnostima na organizaciji 17. Godišnjeg sastanka Europske asocijacije službi speleospašavanja (ECRA) za 2024. godinu koji će se održati od 19. do 22. rujna u Mostaru.

Program Godišnjeg sastanka uključuje održavanje praktičnih radionica, vježbi i predavanja, razmjenu iskustava i znanja između službi članica ECRA-e, a prema procjeni na Godišnjem sastanku bi trebalo sudjelovati oko 200 sudionika iz različitih službi članica ECRA-e.

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća podržali su organizaciju ovog međunarodnog događanja koji će biti i svojevrsna promocija Mostara i Bosne i Hercegovine. Naime, osim službenog dijela predviđen je i neformalni dio koji uključuje aktivnosti poput posjeta speleološkim objektima i organiziranja izleta, posjetu znamenitostima i drugim turističkim sadržajima.

Organizatori su istaknuli kako je održavanje 17. Godišnjeg sastanka ECRA-e u Mostaru dobra prilika da BiH i Grad Mostar predstavimo na najljepši mogući način u svijetu organiziranog speleospašavanja.

Comments are closed.