Enes Bešić na treningu i istraživanju lavina u Alpama

U proteklom tjednu Enes Bešić, načelnik GSS Srebrenik proveo je 8 dana u Alpama sa istraživačkim timom ICAR-a, na treningu potrage i spašavanja na lavinama,gdje je zabilježio sljedeće:

Izvještaj o sudjelovanju na obuci i razmjeni
iskustava u potragama na lavinama u Stubai-ju, 2018 godine, pod pokroviteljstvom
MountainSafety.info

Dana 30.4.2018 godine u Stubaiu održali smo sastanak na temu I oblasti spašavanje u Lavinama I samoj bazi podataka koja se kreira kao nastavni material koji ćemo korisiti.
Kroz narednih 7 dana radili smo na tehnikama I samom materijalu koji će u skorijoj budućnosti biti dostupan javnosti koja će ga moći koristiti u svrhu obučavanja raznih organizacija koje budu imale potrebu za istim.
Radionici u Stubai-ju su prisustvovali predstavnici iz Slovenije,Bosne I Hercegovine, Francuske, Islanda, Švedske,Švicarske,Bugarske,Norveške,Austrije,Poljske,Slovačke,Japana I Kanade.
Kroz prvih 5 dana radili smo na našim pripremama gdje smo probavali tehnike traganja i spašavanja u lavinskim nesrećama.  Zadnja dva dana smo radili obuku skupinama vodiča planisnke policije ,predstavnicima vojske iz Slovenije,Poljske,Francuske,Austrije,Italije gdje su sudjelovali u dodatnoj obuci pod nazivom Train the trainers.
A sve to odvijalo pod pokroviteljstvom MountainSafeti.info koja već duži niz godina radi na usavršavanju sigurnog djelovanja u lavinskim nesrećama.

Dana 08.05.2018 godine. Načelnik stanice Srebrenik
Enes Bešić

Comments are closed.