Deseci spašavatelja i dalje traže nestale radnike u rijeci Bosni

Nakon nestanka dvojice radnika kompanije Cengiz Insaat koji su u rijeku Bosnu kod Begovog hana upali u ponedjeljak 8.11. oko 14.15 sati traje akcija potrage za njima. Tri dana kasnije, 11.11. kod mjesta Donja Golubinja pronađeno je tijelo jednoga od njih, a akcija potrage za drugim tijelom je nastavljena.

U potrazi su do sada sudjelovali timovi za potragu i spašavanje na vodi gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine (GSS Žepče, GSS Srebrenik, ISS Živinice, HGSS Čapljina, GSS Ilidža, GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Zavidovići, GSS Zenica, GSS Sarajevo, GSS Tuzla, GSS Jajce, Spasilačka služba Wolf iz Foče, ISS Zenica, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, Specijalna policijska jedinica ZDŽ, Eko ronilačka grupa Lukavac, pripadnici AFAD-a (Ured za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Republike Turske) te radnici Cengiza.

Pretražena je rijeka Bosna i njene obale, a samo za vrijeme vikenda pretraženo je 30 kilometara korita i 25 kilometara obale nizvodno od mjesta nesreće.

Potraga će biti nastavljena i dalje, a trenutno su u nju uključeni timovi Federalne uprave civilne zaštite, AFAD-a te GSS Srebrenik i GSS Žepče.

Comments are closed.