6.sastanak UO GSSuBiH – zaključci i odluke

Zapisnik sa 6 sastanka UO GSSuBiH u Mostaru 30.10.2014.god.
Prisutni: M.Bonić,B.Imširović,N.Ikonić,Z.Vlaho,A.Božić ,Z.Marić
Sastanak počeo u 17.15h
dnevni red :

1) ljetni tečaj GSSuBiH
2) izvješće sa instruktorskog seminara i promoviranje instruktora GSSuBiH
3) tečaj prve pomoći za GSSuBiH
4) izvješće sa osiguranja ferate kroz Veliki Kuk
5) izvješće o pripremama za naredne tečajeve ( digitalna kartografija,vođenje potraga i spašavanje pri ronjenju )
6) aktivnost članova UO u radu istog
7) aktivnosti prema IKAR-u
8) izrada znački GSSuBiH
9) regionalni skup spašavatelja
10) ostalo
zaključci i odluke :
1) Dogovoreno da ljetni tečaj traje 07-14.11.2014.god. u Srebreniku sa domaćinom GSS Srebrenik.Smještaj u pl.domu Lipici i obližnjem lovačkom domu.Kotizacija- 200KM po učesniku tečaja.Pozvan je GSSHr.,instruktor Mladen Mužinić će biti na tečaju u ulozi moderatora praktičnih vježbi,vođa i organizator tečaja je Z.Marić, u realizaciji sa još 12 instruktorskih kandidata koji će se smjenjivati tijekom tečaja.
2) Mustafa Duratbegović i Zdenko Marić su promovirani za instruktore GSSuBiH u kategoriji kopnenog spašavanja,jednoglasno. Razgovor je vođen i na temu da se uvede kategorija zvanja-počasni instruktor,čime bi se odalo priznanje doajenima spašavanja u BiH a počasni instruktor bi bilo doživotno zvanje koje ne podliježe re-licenciranju i njihovo sudjelovanje na obukama i vježbama bi bilo fakultativnog karaktera,bez izričite obaveze,koliko im dopuštaju mogućnosti.
3) Istaknute kandidature za domaćina za tečaj prve pomoći od strane N.Ikonića ( u pl.domu kod Foče ) i od Z.Marića ( na Blidinju ).Potvrđeno je od strane GSSHr.,da lječnički tim predvođen Dr.Dariom Švajdom dolazi 21-23.11.2014.god.
4) 26.10. u nedelju,tri stanice GSSuBiH ( ISS,HGSS Mo,i HGSS Čitluk ) su radile na izradi sidrišta kroz feratu u Velikom Kuku,kao preventivnu aktivnost u slučaju spašavanja iz ove stijene. Posao nije dovršen,nastavlja se idući vikend i uključuje se i stanica Jablanica.
5) Z.Vlaho je referirao o pripremi za održavanje tečaja za spašavanje pod vodom u realizaciji GRS Slovenije i domaćinima ISS Mostar.Z.Marić je referirao o pripremama za održavanje tečaja digitalne kartografije i Vođenja potraga.Tečak DK će se održati u 12.mjesecu,još se čeka potvrda datuma od strane instruktora iz GSSHr.,mjesto održavanja je Mostar. Tečaj VP,je određen datum na dogovoru u Gospiću,dva vikenda u 1.mjesecu 2015., i to: 09-11.01.2015.god. i drugi 16-18.01.2015.god.Lokacija nije još određena.
6) Z.Marić je pročitao pismo A.Adilovića,člna UO GSSuBiH kojim Adnan daje ostavku na rad u UO , zbog zauzetosti. Ostavka je usvojena
7) Z.Marić je referirao o dosadašnjim aktivnostima provedenim prema kandidaturi za članstvo u ICAR-u-poslano je pismo namjere,skupa sa prevedenim rješenjima od ministarstva pravosuđa i ICAR je odmah odgovorio,pozdravljajući našu aplikaciju. Dalje slijedi popunjavanje obrazaca sa njihove web stranice koji govore o prijemu novih članica,očekivani sastanak njihovog odbora je u 8.mjesecu 2015.god.,te će GSSuBiH trebati prezentirati svoj rad i organizaciju na sljedećem kongresu ICARA.
8) Dogovoreno je da se zatraži ponuda na 200kom znački GSSuBiH za obilježja budućih licenciranih spašavatelja.
9) B.Imširović je predložio da održavanje regionalnog skupa spašavatelja bude u Tuzli. Tema skupa je pogranična suradnja spasilačkih službi na aktivnostima i programima IPA fondova.
10) GSS stanica Srebrenik je donirala 8 čamaca ostalim članicama koje je dobila od OS.BiH.
Sastanak završen u 19.35h                                                                 Zdenko Marić

Comments are closed.