Tečaj prve pomoći u Foči

IMG_0715

U planinarskom domu Zabrana iznad Foče sinoć, (21.11.2014.god.) je počeo sa radom tečaj za pružanje prve pomoći u izvanbolničkim uvjetima, na teško pristupačnim terenima.

U organizaciji GSSuBiH, uz potporu Hrvatskog GSS., 5 instruktora za medicinu spašavanja obučavaju 25 mladih spašavatelja koji dolaze iz 7 spasilačkih službi iz cijele BiH.

Pristup unesrećenom, procedure pregleda ozljeđenog, saniranje povreda pružanjem prve pomoći, priprema za transport, zbrinjavanje, stabiliziranje, rad sa mobilnim defibrilatorom,su teme 5-tog po redu tečaja kojeg organizira GSSuBiH, u ovoj osnivačkoj godini.
Nakon dva tečaja na Blidinju i jednog na Pogorelici, ovo je četvrti tečaj prve pomoći za GSSuBiH koji se realizira uz pomoć Hrvatskog GSS-a.
Nakon četiri godine razvoja medicine spašavanja, GSSuBiH u svojim redovima ima već dva instruktora medicine spašavanja i u dogledno vrijeme planira ovakve tečajeve držati samostalno.
Vrijedno je spomenuti da je u ovom četvorogodišnjem periodu školovanja, obučeno preko 100 spašavatelja za kvalitetno pružanje prve pomoći u teško dostupnim područjima gdje djeluje GSSuBiH.

IMG_0720IMG_0730IMG_0725

Comments are closed.